WK-vier geformeerd: Bernhard, Spruit, Vossen & De Vries

Kort Voorpagina

Zondag is op de Bosbaan een vier zonder stuurvrouw geformeerd voor de wereldkampioenschappen op de Willem-Alexanderbaan. Ook werd een zware mannen U23-acht geselecteerd.

De vrouwen die Nederland zullen vertegenwoordigen zijn Jocelyn Spruit (Okeanos), Kyra de Vries, Annemarie Bernhard (beiden Orca) en Willeke Vossen (Triton). Zij komen voort uit de talentontwikkelingsacht die de roeibond een ruime week geleden naar Henley had uitgezonden.

Wal en schip
“Het was altijd al het doel om een vier te maken voor roeisters die tussen wal en schip vielen en door hun leeftijd niet meer in aanmerking kwamen voor de WK onder 23 jaar”, aldus vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot.

Ervaring
Hij hoopte op deelname van de ervaren roeisters Jenny de Jong en Heleen Boers. Beiden bedankten echter voor deze boot. Desondanks denkt Verdonkschot dat de ploeg aardig mee kan doen. “De eerste doelstelling is vooral ervaring opdoen. Volgend jaar kunnen we dan zien welke mensen uit deze groep en de U23vier kunnen doorstromen richting de equipe. Een resultaatdoel kan ik niet meegeven, maar als ze vijf seconden sneller zijn dan de SB-vier, rechtvaardigt dat wel hun deelname.”

Mannen acht
De coaches Diederik Simon en Willem Jan de Widt roeiden dit weekeinde met een flinke groep jonge mannen op de Bosbaan. Naast de twaalf al eerder opgeroepen roeiers mocht nog een aantal roeiers aantreden. Twee daarvan (Michiel Oyen en Max Ponsen) bereikte zelfs de uiteindelijke boot. Verder bestaat de acht uit de Nereïden Jaap Scholten, Nelson Ritsema en Lex van Herik en de gouden junioren Michiel Mantel, Maarten Hurkmans en Simon van Dorp.

©12-7-2016