Vos en Morreau kampioenen in de kleinste kleine nummers

Wedstrijden

Het blijft opmerkelijk dat de regerend wereldkampioene met de rest van de oranje equipe afwezig was bij de verdeling van de nationale titels. Maar het seizoen van de bondsploegen is begrijpelijkerwijs gericht op de WK. Daar ligt een flink aantal medailles te wachten, plus een stapeltje startbewijzen voor de Olympische Spelen. Nika Vos (Skøll) maakte vorig jaar nog deel uit van de zilveren WK-quadruple, maar zij werd voor de EK van dit jaar van bondswege bedankt. Vos maakte er gisteren het beste van en pakte nipt de Nederlandse skifftitel, voor de Lagaaiers Maartje Damen en Dieuwertje den Besten die doorgaans met elkaar tweezonderen.

Zwaargewicht Wietse Morreau (Nereus) is de nieuwe titelhouder in het kleinste kleine nummer. Hij versloeg Stijn Wieling van Skøll. Zoals verwacht was Tosca Kelter (Orca) de snelste lichtgewicht bij de senioren. Brian Poll (ex Theta, thans Triton) kwam enigszins out of the blue bij de lichtgewichten bovendrijven. Zijn clubgenoten Pieter van Veen en Eli Brouwer pakten in de tweezonder het kampioenschap. SB-ers Kiene Remijn en Pleun Bon deden dat voor Nereus in de twee.

Junioren
Bij de jongens-18 gaf de A-finale een ander ranking dan bij de time trial. David Luteijn won gisteren van zijn Willem III-maten Lucas van der Wurff en trialwinnaar Dirrik Maitland. Bij de meiden tot 19 jaar bleef de boord-aan-boord-uitslag hetzelfde als bij de tijdrace: Luna Kuiper (Het Spaarne) was de snelste, maar zij werd op de voet gevolgd door Marieke Middag (Willem III). Bij de zestienjarigen werden Teuntje Mollee (Het Spaarne) en Cuup Kuilboer (Alkmaarse) de kampioenen van 2023.

Alle uitslagen van de NK voor kleine boten en de Hollandia zijn hier te vinden.