Viergever wint met Versluis bondstrial: ‘Ik heb laten zien dat ik het nog kan’

Algemeen

De gelegenheids-combinatie van Mechiel Versluis en Govert Viergever was gisteren de snelste bij de tweede bondstrial voor de nationale boordmannen. Deze onderlinge sparsessies zijn mede bepalend voor wie in aanmerking komt voor een plek in de Holland Acht.

Maak deze site mede mogelijk. Doneer hier aan NLroei!

Net als bij de vorige trial waren de verschillen over de geroeide vier kilometer klein. De winnaars waren op de Hoge Vaart in Almere ruim een halve seconde sneller dan Jasper Tissen en Bram Schwarz. Jan van der Bij en Vincent Klaassens eindigden verrassend als derde, twee tellen achter Viergever en Versluis.

Toeval
Viergever, die vooralsnog niet behoort tot de groep die selecteert voor de acht, was uiteraard zeer tevreden. “Eigenlijk was het compleet toeval dat ik hier roeide. Ze hadden een invaller nodig voor de achttrainingen en vanwege een blessure van mijn beoogde partner Lex van den Herik, was ik beschikbaar. Mark Emke en Mechiel vroegen of ik niet ook de twee wilde proberen en dat klikte meteen goed.”

Twijfels
Na een geslaagde duurtraining van 28 kilometer vroegen de twee of Viergever niet ook een paar dagen later de trial wilde starten. “Ik had wel mijn twijfels, want stel je doet het en het loopt niet ligt dat al snel aan jou. Aan de andere kant was het een mooie kans me te laten zien. Dat laatste gaf de doorslag.”

Opsteker
Of de olympische finalist van 2016 nu ook denkt weer in genade genomen worden bij de eerste groep betwijfelt hij. “Ik loop inmiddels lang genoeg rond om mezelf geen illusies te maken. In 2013 werd ik met Kaj Hendriks ook tweede bij de NK en dat leverde niets op. Laten we het erop houden dat het een flinke opsteker is. Ik heb laten zien dat ik het nog kan.”

Robbers/Van der Want
Achter het winnende trio volgde op drie seconden Freek Robbers en Vincent van der Want, die vorige keer nog teleurstelden. Zij voerden op hun beurt een groepje aan met Jacob van de Kerkhof en Maarten Hurkmans, Mitchel Steenman en Roel van Broekhuizen en het Triton-duo Langen/Thijssen.

Rienks
De gebroeders Rienks, die het eerder met een derde plaats nog zo goed deden, vonden zichzelf nu terug op plek 9, nog voor het Nereus-tweetal Oyen/Ritsema. De winnaars van de vorige trial, Robert Lücken en Bjorn van den Ende, deden niet mee vanwege ziekte van eerstgenoemde. Van den Ende kwam met invaller Max Ponsen niet verder dan de elfde plaats nog voor routiniers Kaj Hendriks en Boudewijn Röell. Twee andere boten (De Graaf/Wullings en Dijkstra/Stolper) slootten de rij.