Varsity gaat door op 13 juni, maar alleen de hoofdnummers

Kort

Er is groen licht voor de Varsity. De oudste roeiwedstrijd van Nederland gaat op 13 juni van start op de vertrouwde locatie nabij Schalkwijk. Maar alleen de Oude Vier van de mannen en het equivalent voor vrouwen gaan door. Dus alle andere nummers zijn geschrapt en publiek kan er ook niet aan (of in) het Amsterdam-Rijnkanaal worden ontvangen.

Varsityperschef Maarten Lanooij is blij dat de hoofdnummers geroeid kunnen worden. “Meer zat er niet in, zo bleek uit overleg met overheidsinstanties. Maar de bereidwilligheid om ons tegemoet te komen was er, ook bij Rijkswaterstaat. Vanavond is er een coronapersconferentie, maar we hebben via via vernomen dat erop het gebied van wedstrijden geen versoepelingen komen. Vandaar dat we het nieuws nu al naar buiten brengen”, aldus Lanooij.

De Varsity-organisatie wil er het beste van maken. “Het is mooi dat onze topsportnummers wel doorgaan. Voor de roeiers die thuisblijven en het publiek hebben we op zondag de 13e wel een live videostream en pakken we met een uitgebreide uitzending extra uit. Dus is er toch nog iets om naar uit te kijken.” Lanooij adviseert Varsity.nl in de gaten te houden voor meer nieuws en updates.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!