Roeien in ploegen weer mogelijk

Kort

Het lijkt erop dat er vanaf 5 juni aanstaande weer door iedereen gewoon kan worden geroeid. Demissionair minister-president Rutte gaf gisteravond aan dat er per die datum door 18+ers op minder dan 1,5 meter mag worden gesport. “Als dat bij die sport niet anders kan”, zei Rutte tijdens de persconferentie daarover. Bij skiffen is afstand houden uiteraard geen probleem, maar bij roeien in ploegverband is het niet of nauwelijks te doen. Verder kunnen er weer jeugdwedstrijden georganiseerd worden en mogen de kantines open. De details staan op Rijksoverheid.nl. Mogelijk wordt het vanaf 30 juni a.s. toegestaan om voor alle leeftijden wedstrijden te organiseren, maar daarover valt later een besluit.

Dit staat nu specifiek over sport vermeld op Rijksoverheid.nl:
Volwassenen  mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!