Uitslagen profieltesten roeibond bekend

Algemeen Kort

Gisteren werden via mail de scores van alle deelnemers aan de profieltesten van de roeibond in december bekend gemaakt. De senioren talenten moesten naast de twee kilometer van de NK indoorroeien en deelname aan de Hel van het Noorden ook op de eigen vereniging testen doen over 100 meter, 1 minuut en 6 kilometer.

Maar liefst 216 roeiers maakten van deze mogelijkheid gebruik. Onder hen ook de Amerika-gangers, een groep die de laatste jaren succesvol was als junior en op basis daarvan een beurs heeft gekregen bij verschillende universiteiten in de Verenigde Staten. Omdat zij niet deel konden nemen aan de NK indoorroeien werd van hen ook een twee-kilometertest verwacht. Simon van Dorp maakte daarbij de meeste indruk door een tijd van 5:48,9 neer te zetten. Met 18:53,0 was hij ook de snelste van allen op de zes kilometer.

Vrouwen
Bij de vrouwen zetten de Sylvia-vrouwen Benita de Man (21:16) en Hermijntje Drenth (21:18) de snelste tijden neer over de langste afstand. Gezien het feit dat hun wattages flink afwijken van de opgegeven tijd en die ook relatief wel erg snel zijn ten opzichte van hun andere afstanden, is het echter de vraag of deze tijden correct zijn weergegeven. Anders zou Ymkje Clevering van Gyas met 21:32,4 de snelste vrouw zijn. Haar relatief onbekende clubgenoot Jolmer Tuinstra was de sterkste bij de lichte mannen (20:21,9).

Hieronder de resultaten van de decembertesten:

[YUMPU epaper_id=56738559 width=”512″ height=”384″]

©NLroei, 20-1-2016