Opsporing verzocht: boot in vrieskou te vondeling langs Kromme Rijn

Kort

Gisteren heeft één onzer redacteuren een overnaads(ch)e boot gevonden. Het gaat om een scull opgeriggerde twee met stuurplaats. De boot ligt achter een haag, langs het jaagpad van de Kromme Rijn in Utrecht.

Onze immer naar nieuws speurende reporter zag gisterochtend tijdens zijn hardloopronde richting Amelisweerd vanuit zijn ooghoek iets ongewoons. Achter een met twijgen opgebouwde kunstmatige haag lag onder de blote hemel een heuse roeiboot. Hoogstwaarschijnlijk is de boot uit de Kromme Rijn gehaald, over de heg getild en vervolgens op de kop gelegd; de kielbalk ligt boven. Aan het plaatsen is enige zorg besteed. De naamloze boot ligt gedeeltelijk op zogeheten pallets. De wind, regen, sneeuw en vorst hebben vrij spel op de oude boot.

Tips
De boot is verlaten, er liggen geen riemen bij en de bankjes en het roer ontbreken eveneens. De NLroeiredactie is bijzonder benieuwd wie de eigenaar van de boot is en waarom de boot juist daar is achtergelaten. Het wordt op prijs gesteld als dit bericht wordt gedeeld.

Tips zijn welkom via onderstaand formulier of stuur de redactie een email: info@NLroei.nl.

Er is aangifte gedaan bij de boswachter van Amelisweerd.

Een fotodetail van de naamloze boot.

 

Bij het blauwe pinnetje ligt de boot.

2 thoughts on “Opsporing verzocht: boot in vrieskou te vondeling langs Kromme Rijn

  1. Welke roeiverenigingen zijn het makkelijkst te bereiken via de Kromme Rijn?

  2. @christofcoenders:disqus Orca, Triton en Viking, waarbij de eerste en de laatste normaliter geen overnaads materiaal hebben

Comments are closed.