Uitbreiding Lagaloods getorpedeerd

Achtergrond

Laga kan haar maquette van de moderniseringsplannen bij het grof vuil zetten. De provincie Zuid-Holland haalde een streep door de uitbreidingsplannen van de Lagaloods. De renovatie en de uitbouw van het huidige pand zou het zicht van beroepsvaarders verder beperken.

Wil jij ook bijdragen aan de site die je nu gratis leest? Doe dan mee aan onze crowdfundingsactie en klik hier!

De monumentale botenloods van de oudste Delftse roeivereniging staat in een binnenbocht van de Schie. Het huidige gebouw zou volgens de vaarbeheerafdeling van de provincie het zicht al belemmeren, verdere verslechtering daarvan wordt niet getolereerd. Onafhankelijk onderzoek bevestigde de beperking van de visuele waarneming als de loods zou worden uitgebreid.

Doorstart
“De provincie heeft aangegeven dat we moeten afzien van de huidige moderniseringsplannen. En ze zijn zich tegelijkertijd bewust van het feit dat ze dit rijkelijk laat hebben aangegeven. Samen met gemeente gaat de provincie kijken hoe ze kunnen helpen. We voelen ons door beide instanties gesteund, dus dat is mooi. We hebben vooral extra loodsruimte nodig en indoortrainingsfacaliteiten. We hebben nu boten buiten liggen, dat is natuurlijk een slechte zaak”, aldus Lagawoordvoerder Lukas Pragt. Zijn club hoopt op een doorstart.