TOR traint creatief alternatief

Kort

Iedereen heeft zo zijn eigen manieren om aan de gang te blijven. Zowel de junioren als de veteranen bij de Tilburgse Open Roeivereniging (RV Tor) verzinnen creatieve listen. Zelfs een contrabas wordt ervoor afgestoft.

“Ik zelf was eigenlijk met een acht aan het trainen voor de Head”, vertelt Dianne de Kok van de wedstrijdcommissie. “We zijn uit noodzaak allemaal alleen verder gaan trainen omdat we toch fit wilden blijven.” Om elkaar geïnspireerd te houden hebben ze elkaar de trainingsfoto’s en -video’s opgestuurd. Voor de liefhebber is het resultaat gedeeld, inclusief opbeurend clublied. “Dat zingen we er vrolijk bij.”

Steun de onafhankelijke roeijournalistiek. Doneer aan NLroei.

Trainingsschema
Ook voor degene die er een wat concreter trainingsschema op wil nahouden worden er oplossingen gemaakt. Bij TOR zelf kan uiteraard niet worden getraind. “Maar iedereen die thuis een ergometer wil gebruiken kan zich daarvoor inschrijven”, vertelt De Kok. “Onze ergometers worden zo verdeeld over de thuisadressen.”

Een thuis trainende junior.

Junioren
Voor de junioren is er wel een wat strakker regime. Zij krijgen volgens De Kok hun alternatieve trainingsschema’s opgestuurd. Zij doen de uitvoering op woensdagmiddag thuis. “Naast fietsen en skeeleren is er verder binnen ploegen een heleboel flauwekul op afstand”, besluit De Kok.