Toppers zijn roeiers met A- of selectiestatus

Kort

Onderaan een bondswebpagina met verenigingsinformatie is inmiddels te vinden hoe het begrip topsporter wordt gedefinieerd binnen de coronacontext. Het blijkt te gaan om de roeiers met een zogenoemde A-status van NOCNSF (het merendeel van de huidige bondsequipe) en roeiers die beschikken over de zogeheten selectiestatus. Daarnaast behoren high potentials tot de uitverkorenen.

Daarmee volgt de roeibond de topsportersdefinitie van NOCNSF. In totaal gaat het volgens de sportkoepel om circa 800 Nederlandse topsporters, waaronder dus een aantal roeiers.

[su_quote]Steun NLroei, doe mee aan onze crowdfunding![/su_quote]

Bosbaan
De KNRB wil de Bosbaan als trainingslocatie laten aanwijzen. Net als andere sportbonden zal de KNRB een protocol voorleggen aan een onafhankelijk panel van medici. Daarna zal duidelijk worden in wat voor boottypes mag worden geroeid. De skiff zal vanaf 29 april geen probleem zijn, want de Nederlandse overheid schrijft een minimale afstand tussen trainende toppers van 1,5 meter voor. De mannen van de Deutschland Achter zeggen meer dan een maand op de wal te hebben getraind, maar de ploeg is sinds maandag weer in tweezonders het water op.

De betreffende informatiepagina voor verenigingen is hier te vinden op KNRB.nl