Tibben en Keijser breken records, Wiggins zakt door ijs

Kort

In Amsterdam scherpte Marieke Keijser haar eigen record verder aan. Obbe Tibben verbeterde de beste tijd van Conno Kuyt met ééntiende seconde. Ex-wielrenner Bradley Wiggins kwam niet verder dan 6.22,5 bij de Britse indoorkampioenschappen.

Lichtgewicht Keijser (thans Skadi) zette in de laatste meters enorm aan om haar persoonlijk (tevens nationaal SB) record met 0,4 seconde te verbeteren en bracht dat op 7:04,8. Haar beoogde dubbeltwee partner Ilse Paulis had aan 7:11,8 voldoende om in de open leeftijdsklasse voor lichtgewichten te winnen.

Nog niet gedoneerd? Doe het nu, het kan hier. Namens de NLroeiredactie veel dank!

Boebka
Tibben kondigde al van te voren aan het nationale LSB-record te willen verbeteren. Hij deed dat met een welhaast gecalculeerde eindfase en vestigde op Boebka-achtige wijze een nieuw record: 6;15,5.

Zwaar

Zwaargewicht Jacob van de Kerhof won weliswaar de hoogste klasse in 5:57,5, ‘gevorderde’ Jan van der Bij noteerde 5:51,3 en SB-er Sander de Graaf 5.55,5. Bondsploeglid José van Veen werd halverwege de virtuele race over 2000 meter gepasseerd door Lisanne Brandsma die won in 6:42,6.

Wiggins
In Londen voldeed Bradley Wiggins niet aan de (opgeklopte) verwachting. De winnaar van de Tour de France zou een plaats in een roeiboot bij de Olympische Spelen willen innemen, maar op de ergometer maakte hij geen indruk. De Brit kwam vandaag tot 6;22,5. Daarmee zou hij 27e zijn geworden in het Nederlandse veld voor gevorderden.