Succesvolle eerste dag WK onder 23 jaar

Wedstrijden

Drie van de vier Nederlandse ploegen die gisteren in actie kwamen, slaagden er in Plovdiv in zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde. Alleen de vrouwendubbelvier werd verwezen naar de herkansing.

De als een van de favorieten aangemerkte vrouwenvier won de voorwedstrijd overtuigend en zal vrijdag de halve finale roeien. Hetzelfde geldt voor de mannenvier van de gebroeders Rienks, Haye Dijkstra en Jacob van de Kerkhof. Alleen Servië kon enigszins in het spoor blijven van de vier van coaches Willem Jan de Widt en Diederik Simon. De winnaars uit de andere twee voorwedstrijden waren wel sneller dan het KNSRB-kwartet.

Hochstenbach
De lichte vrouwendubbelvier van de zusters Veldhuis, Iris Hochstenbach en Anna Verkuil werd tweede achter Italië, maar plaatste zich daarmee desondanks meteen voor de finale van zaterdag. Opmerkelijk feit in deze ploeg is dat Hochstenbach pas een kleine twee jaar geleden voor het eerst met de roeisport in aanraking kwam.

Dubbelvier
De enige ploeg die op moet voor een herkansing is de zware vrouwendubbelvier. De ploeg eindigde achter Groot-Brittannië en Australië op de derde plek en krijgen morgen nog een kans om zich voor de finale te kwalificeren. Gezien de vandaag geroeide tijden zou dat zeker mogelijk zijn. In deze klasse zijn enkel negen boten ingeschreven.

Vandaag komen de andere Nederlandse boten in actie, waaronder Marieke Keijser en de sterke mannen acht.

Tijdschema donderdag:
8:20u: M2- (Sander de Graaf & Jochem Kostelijk)
8:40u: M2x (Luuk Adema & Melvin Twellaar)
9:00u: LW1x (Marieke Keijser)
9:30u: LM2x (Floris Loeffen & Freek Temming)
10:35u: M8+ (Michiel Oyen, Max Ponsen, Michiel Mantel, Jaap Scholten, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Lex van den Herik, Bram Schwarz, Bjorn Kwee (st.))
11:25u: W4x herkansing (Mieke Wilms, Eline Feitsma, Martine van den Boomgaard, Bente Paulis)

©NLroei, 20-7-2017