Stuurvrouw toch overboord bij vrouwenvarsity, afstand alsnog ingekort

Kort Wedstrijden

Na spoedberaad met de zeven KNSRB-verenigingen besloot de corporale studentenroeibond toch het ‘nieuwe’ vrouwenhoofdnummer alsnog te veranderen.

In plaats van drie kilometer – de afstand die de mannelijke Oude Vieren afleggen – zullen de ‘Oude Vrouwenvieren’ over 2000 meter strijden. Daarnaast wordt in de vier zonder stuurvrouw gestart en niet in de gestuurde vier zoals het plan eerst was.

Kritiek
Op deze manier komt de KNSRB tegemoet aan de kritiek die met name coaches uitten naar aanleiding van het bericht dat er wederom een poging gedaan werd een vrouwenhoofdnummer te creëren. Daarbij werden vooral het boottype en de afstand als pijnpunten genoemd, maar ook het gegeven dat een vrouwelijk hoofdnummer nooit de status zal krijgen die de mannelijke variant nu heeft.

De Boorder
De eerste twee zaken zijn nu dus aangepast. Nereusvrouwenhoofdcoach Diederik de Boorder – die twee weken terug de felste criticus was – heeft gisteravond tegenover NLroei verklaard nu wel van plan te zijn mee te doen.

@NLroei, 22-11-2016

1 thought on “Stuurvrouw toch overboord bij vrouwenvarsity, afstand alsnog ingekort

  1. De foto bij dit bericht heeft natuurlijk ook alles met “de status van de mannelijke variant” te maken…. Wat mij betreft mag de redactie op “journalistiekcursus”. En nee, ik ben geen vrouw.

Comments are closed.