Storm van kritiek op chaotische vierkampleiding

Algemeen Wedstrijden

Niemand zal ontkennen dat dit weekeinde de windsnelheid lastig te voorspellen was. Maar er was vooral een storm van kritiek op de wedstrijdleiding. Die was in de ogen van vele critici zo mogelijk nog veranderlijker dan het weer.

Het gedoe begon op vrijdag toen de organisatie aangaf de 250 meter te willen schrappen vanwege de weersverwachting. Dat bleek te voorbarig. Een halve dag later werd die maatregel alweer ingetrokken. Want zaterdagochtend in alle vroegte werd er besloten het ochtendprogramma af te gelasten. Vervolgens ging het middagprogramma wel door, maar werd alsnog het ene na het andere veld geannuleerd. Alleen de wedstrijdmannen roeiden hun 750 meter.

Ingreep
Wispelturig weer laat zich het beste zo kort mogelijk van te voren voorspellen. Niettemin besloot de organisatie op zaterdagavond alvast drastisch in te grijpen op het programma van zondag. Zo werd het vrouwenveteranenveld geschrapt. In een bijzin stond overigens wel vermeld dat dit – indien de voorspelling het alsnog zou toelaten – weer teruggedraaid zou kunnen worden.

Kritiek
En dat gebeurde op de slotdag. Iedereen kon volgens een vernieuwde planning toch over de baan. Sommige ploegen moesten zich in allerijl vanuit bijvoorbeeld Groningen en Eindhoven naar Amsterdam spoeden. Over deze gang van zaken, waaronder de communicatie, stak een storm van kritiek op, ook op de zogenaamde sociale media.

Reactie
Noot van de redactie: de organisatie van de Heineken Roeivierkamp is gisteravond door NLroei al om een reactie gevraagd, die is echter nog niet geven. Dit bericht wordt mogelijk daarmee later alsnog aangevuld.