Cuup Kuilboer (15/16) wint Skiffhead

Wedstrijden

Het was spijtig voor veteranen, senioren en 17/18-junioren. Hun Skiffheadblokken werden gistermiddag dus afgelast. De wind was te stoterig. Toch waren er winnaars. Want de ochtendblokken gingen wel door. Cuup Kuilboer van de Alkmaarsche zou wel eens ooit De Telegraaf-beker kunnen gaan winnen. Want hij won gisteren met een royale marge – ruim 50 seconden – het junioren-tot-17-jaar-veld van Sebastiaan van Huijstee (Die Leythe). Juliette Goodall (Rijnland) maakte het spannender, zij won haar 15/16-veld met iets meer dan een halve seconde voorsprong op Noor de Witt van de Hunze. Samen hadden zij een flinke marge op de rest van het veld.

De Twee/jeugdhead is een leuke en leerzame wedstrijd. In ploegverband zo hard mogelijk over de Amstel crossen is voor junioren wellicht aantrekkelijker dan solitair over de Amstel roeien. Bijvoorbeeld Floris van de Beek en Lars Lensen (ARC) hadden de lange reis uit Assen niet voor niets gemaakt. Zij versloegen in de hoofdstad vijftien andere 15/16-dubbels.

Italië
Het talenten/reservisten-team van de KNRB had ook een flinke reis ondernomen. In het Italiaanse Piedeluco herhaalde de vrouwenvierzonder zondag de zege op twee Italiaanse ploegen. De vrouwendubbelvier werd tweede achter een Roemeense quadruple. Dat waren de hoogste klasseringen van de oranje boten op Italiaans water.

Hier staan de RaceClocker-uitslagen van de Tweehead en de Skiffhead. Op een Italiaanse server staan alle resultaten van het Paolo d’Aloja Memorial.