Duitsers houden onderlinge trials

Kort Wedstrijden

Bijna alle Duitse bondsboten kwamen afgelopen weekeinde in actie tijdens onderlinge sparwedstrijden in het Duitse Ratzeburg. De befaamde ‘Deutschland Achter’ deed het volgens de Duitse roeibond uitstekend.

Hoe deze prestatie van de grote concurrent van de Holland Acht precies te duiden is lastig. De bond was niet al te scheutig met informatie. Wél lieten zij weten dat de wereldkampioenen tien seconden later dan de dubbelvier was gestart en veertien dan de vierzonderstuurman. Op de eindstreep was de acht ruimschoots de snelste. Hoeveel later de dubbelvier finishte bleef echter onduidelijk, wel dat 12 tellen daar weer achter de boordvier binnen kwam.

Hiërarchie
In de opstelling viel op dat ten opzichte van afgelopen WK, toen de Duitsers onze Holland Acht maar net voor bleef, Christopher Reinhardt was ingewisseld voor Max Planer. Laatstgenoemde maakte in 2018 nog deel uit van de acht, maar verkaste sindsdien naar de vier. Net als bij de Nederlanders is dat in hiërarchie de tweede boordboot.

Stoppen
Met deze samenstelling lijkt het uiteindelijk mee te vallen met de persoonlijke problemen die enkele roeiers van de oude garde zouden hebben nu de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld. Stuurman Martin Sauer (37) zinspeelde daarop eerder in de coronacrisis.

Vrouwen
Bij de vrouwenselectie was er sprake van een grote verrassing. Een tweede dubbelvier versloeg de geselecteerde eerste boot. Duitsland geldt de laatste jaren als een van de favorieten in dit nummer en pakte in 2018 nog het zilver. In Linz afgelopen jaar eindigde de boot als vierde en drie van de vier roeisters uit die boot zaten in de ploeg die nu verslagen werd. De vrouwen van Josy Verdonkschot zijn momenteel ook bezig met hun eigen selectie.
[su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]