Martine Veldhuis toucheert eerste medaille voor Nederland

Wedstrijden

Lichtgewicht Martine Veldhuis is er zojuist in geslaagd het zilver te veroveren. Opmerkelijk: ze werd tweede achter Mary Jones, een skiffeuse uit de USA waar haar voormalige coach Josy Verdonkschot als technisch directeur inmiddels aan het hoofd staat.

Houd NLroei open! Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

De Nederlandse vloot moet in de breedte nog op stoom komen. Karolien Florijn is echter al in topvorm. Zij domineerde haar halve finale als een kampioen. In de andere halve finale kon LIsa Scheenaard het net niet bolwerken om de A-finale te bereiken. Melvin Twellaar had wereldkampioen Oliver Zeidler geloot en zat de Duitser lang op de hielen. Zeidler leek de wedstrijd te controleren, maar als er in de eindstrijd meer wind staat, valt te bezien of hij dan de Groningse sterroeier ook nog achter zich kan houden.

Tweezonders
Damen/Den Besten, Drenth/Offereins en Oldenburg/Boonstra hebben in hun tweezonders bij hun herkansing optimaal benut, zij bereikten de eindstrijd van morgen. Ook Niki van Sprang en Lennart van Lierop zien we zondag in de A-finale.

Dubbeltweeën
In de dubbels ging nog alles op rollen. Lisa Bruijnincx en Minke Holleboom bleven in hun herkansing steken op een derde plaats. Koen Metsemakers en Stef Broenink strandden in hun halve finale op de vierde plek. Deze scullers gaan naar de B-finale. Krachtpatser Guillaume Krommenhoek en supertalent Guus Mollee stromen via een eerste plaats wel door naar de medaillestrijd.

Vierzonders
De helft van de A-finale kleurt morgen oranje. Dat Nederland 1 (Rienks/Makker/Mantel/Rienks) en Nederland 2 (Van den Ende/Knab/De Graaf/Ritsema) voor die kleuring zorgen is geen verrassing. Daan Vos de Wael, Wibout Rustenburg, Eli Brouwer en Pieter van Veen zijn afgevaardigd als talentteam Nederland 3, maar bereikten eveneens de eindstrijd.

Alle uitslagen van vandaag staan hier.