Steun de onafhankelijke journalistiek, doe mee aan onze crowdfunding!

Algemeen

[update zondag 18/4 19 u: sinds zaterdagochtend zijn er 10 nieuwe donateurs bijgekomen, inmiddels doet dit roeijaar in totaal ruim 1 procent van onze lezers mee aan de crowdfunding, ga zo door, doneren kan hier] Het tweekilometerseizoen begint vandaag, maar het grote nieuws was een week eerder. Toen trapte de kersverse bondsbestuurder Sjoerd Hamburger af met de essentie van een onderzoek: “het blijkt dat er een topsportcultuur is ontstaan waarin kwetsing en intimidatie te veel ruimte kregen”. Technisch directeur Hessel Evertse werd geschorst. NLroei analyseerde de situatie, blijft het nieuws hierover volgen, maar we onderzoeken de kwestie ook zelf.

De roeiwereld raakt eraan gewend: NLroei is niet alleen van de GoedNieuwsShow Wij zijn benieuwd hoe dit dossier gaat lopen. Wordt het een afrekening in het roeimilieu? Zal er een pion worden geofferd? Lopen er mensen rond met een kuipje roomboter op de schedel? Of gaat er daadwerkelijk wat veranderen en lukt het om de topsportcultuur bij te stellen? En hoe dan?

Nu volgt een waarheid als een koe: een vrije pers is een essentieel onderdeel van een open cultuur. Wij vervullen die rol binnen onze sport graag, weet dat het bij ons allemaal wel goed zit als het gaat om de liefde voor de roeisport. Maar over roeien de waarheid brengen zien wij als de essentie van ons werk.

En nou komt het, om de waarheid boven water te krijgen moet er veel tijd worden geïnvesteerd, dit gebeurt naast onze verslaggeving en de dagelijkse roeinieuwsdienst En tijd kost geld. Wil je ons steunen? Doneer dan via deze optie, het kan al vanaf vijf euro.

Alvast bedankt!

De redactie,

Meri, Coen, Guus en Anne