Skiff Inge Janssen gevonden in berm bij Sneek

Kort

Maandagmiddag is een skiff naast de weg gevonden. Het blijkt de boot waarmee Inge Janssen derde werd bij de Hel van het Noorden. De roeiboot is door voorbijgangers gevonden in een berm nabij Sneek. De Orcaboot was tijdens het transport vanaf Groningen van de botenwagen gevallen.

Wil jij ook bijdragen aan de site die je nu leest? Doe dan mee aan de crowdfundingsactie en klik hier!

De wereldkampioen uit de dubbelvier hoorde zondagavond laat dat haar skiff – die door de botenwagen van Willem III werd vervoerd – niet op de Bosbaan was aangekomen. “Er waren verschillende mensen bij betrokken dus het was nog even onduidelijk of hij niet was mee gegaan naar Willem III. Toen maandag bleek dat dat ook niet het geval is, hebben we alarm geslagen. Rogier Blink is bijvoorbeeld nog langs Aegir gefietst om te kijken of hij daar nog lag.”

Sneek
Maandagmiddag werd haar vereniging Orca gebeld door mensen uit Sneek. “Ik denk dat ze op de boot Orca hebben gezien en dat hebben opgezocht. Het is superlief wat ze hebben gedaan, want ze hebben de boot verplaatst naar een loods van hen waar hij morgen opgehaald zal worden. De dochter van de familie heeft me via Instagram opgezocht en me meteen een bericht gestuurd. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe hij er aan toe is, maar volgens de man die heeft gebeld was er geen enorme schade. Later zijn er foto’s gestuurd en het lijkt inderdaad mee te vallen. Een wonder, want de boot is langs een provinciale weg van de bovenste plank van de botenwagen gevallen.”

Verantwoordelijkheid
Waar het precies fout is gegaan, is niet helemaal duidelijk. “Ik heb de boot na de ochtendheat wel op de wagen gelegd, maar die is in de middag weer verplaatst. De bestuurder is ervan overtuigd dat hij hem heeft vastgebonden, maar dat kunnen we natuurlijk niet meer controleren. Het maakt mij ook niet zoveel uit en ben niet boos ofzo. Het is nu eenmaal gebeurd en iedereen voelt zich er ellendig over. Ik ben allang blij dat de boot terecht is. Hij had ook gestolen kunnen zijn toen de chauffeur ergens ‘s avonds was gaan eten of nog erger. Je moet er niet aan denken dat de boot op de weg terecht was gekomen en voor ongelukken had gezorgd.”