Skadi-lichten winnen Henley voor vrouwen

Algemeen Wedstrijden

Er waren meer Nederlandse deelnemers, maar Skadi won bij de Henley-versie voor vrouwen. De dubbelvier van de Rotterdammers won de Chairman’s Cup in het Aspirational Quad-veld. Het winnende viertal roeit normaliter in twee dubbels in het lichte vrouwendevelopmentveld. Het leverde dit siezoen al acht 2K-blikken op, en er was een gemeenschappelijke vierkamp-dubbelvieroverwinning

Coach Wouter Weerheijm doet verslag van het Britse toernooi. “Het begon op vrijdag met een time trial waarbij het veld van 28 ploegen werd teruggebracht tot 16. Omdat er geen tijden worden gepubliceerd is het erg spannend want je weet totaal niet tegen wie je in de knock-out-fase moet. Op zaterdag werd de ploeg van Leeds vrij gemakkelijk weggezet, zodat er voor de zondag nog drie races op het programma stonden. Met elke wedstrijd werd de tegenstand sterker, met eerst een kwart finale tegen Cantabrigian en de halve finale tegen Queens University.”

Zenuwslopend
De finale werd een Nederlands onderonsje. “In ons veld deden nog twee Nederlandse ploegen mee: Willem III en Triton/Skøll. Triton/Skoll schakelde Willem III in de andere halve finale uit, zodat we in de finale een bekende tegenstander kregen. Op de ARB hadden we van beide ploegen gewonnen dus we waren op zich wel vol vertrouwen, maar 1 tegen 1 op een smalle baan tussen houten palen roeien is andere koek. Zeker in een snel nummer als een dubbelvier is het met je voet moeten sturen op zo’n smalle baan bepaald geen sinecure. Na de start werd een halve bootlengte voorsprong genomen. De roeisters bleven koel en gefocust hun plan uitvoeren, maar het was wel zenuwslopende race waarbij we ons geen enkele fout konden permitteren. De dames wisten alle aanvallen van Triton/Skøll af te slaan, zodat de halve bootlengte voorsprong tot het einde werd verdedigd”, aldus Weerheijm.  

Alle uitslagen staan hier, hieronder de Skadi-route naar de zege.