Tokyo: 2021 of nooit, twee aan één kleine terrastafel en sporters staan voor meer bewegen

Algemeen Kort

Met het verschuiven van de Olympische Spelen naar 2021 is het nog lang niet zeker dat het grootste evenement van de wereld ook daadwerkelijk door zal gaan. Premier Abe van Japan heeft inmiddels laten weten dat het alleen doorgaat als het virus onder controle is. IOCvoorzitter Bach heeft begrip voor dat standpunt en bekijkt of het bijvoorbeeld mogelijk is om atleten van te voren in quarantaine te houden.

Ondertussen kwam ook het bericht van de horecabond. Meerdere roeiers zien hierin alsnog een weg om elkaar dichter dan de RIVMnorm op toe zoeken. Want de belangenclub van onder andere cafébazen had naar eigen zeggen dankzij intensief lobbywerk het voor elkaar gekregen dat twee mensen op minder dan 1,5 meter van elkaar mogen tafelen. Men nam het op in een protocol. Daarin staat overigens wel helder vermeld dat de geldende noodverordening bepalend is voor wat er daadwerkelijk kan én mag.

[su_quote]Steun NLroei. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Vitaal
Via een advertentie riepen dit weekeinde bekende sporters, trainers en een (neuro)psycholoog naar aanleiding van de coronacrisis het kabinet op zich in te zetten voor een gezondere samenleving, met daarin een belangrijke rol voor sport en bewegen. De kop dekt de lading: ‘Bewegen. Het nieuwe normaal’. Elf vooraanstaande sportbonden en sportkoepel NOCNSF hebben inmiddels hun steun uitgesproken voor het initiatief van het zevental. De roeisport is hier (nog) niet bij betrokken.