Groninger roeicoachcongres viert tweede lustrum

Algemeen Kort Voorpagina

Het is al tien jaar vaste prik op de dag voor de Hel van het Noorden: het Groninger Roeicoachcongres.

Utrecht – De organisatie, de Groninger Roeibond in samenwerking met het centrum voor Sportgeneeskunde van het UMCG, nodigt elk jaar sprekers uit die in het licht van een bepaald thema een bijdrage leveren. Dit jaar is dat ‘Coachen van mannen of vrouwen: What makes the difference?’

Opzet
Er zijn meerdere vormen van sessies georganiseerd, die aan elkaar gepraat gaan worden door dagvoorzitter Ron Diercks. Er komt een collegetour met oud-schaatscoach Gerard Kemkers, hij zal in gesprek gaan over zijn visie op coachen en de verschillen tussen het coachen van vrouwen en van mannen.

Inspanningsfysioloog Koen Levels gaat in op de fysiologische aspecten bij mannen en vrouwen en Philip d’Ailly vult het programma aan met een bijdrage over ribstressfracturen. D’Ailly is onderzoeker aan het AMC. De dag wordt besloten met een masterclass van de KNRB-coaches Mark Emke en Titus Weijschede.

Praktische informatie
De dag begint om 11.30 uur en de afsluiting is om 17.00 uur. Voor de locatie is het UMCG geregeld, te bereiken via ingang Noord. Inschrijven kan via roeicoachcongres.info.