Skadi pakt uitbreiding groots aan: extra botenhuis

Algemeen

Het is al jaren bij Skadi stouwen geblazen. Niets past meer: te veel boten in de loods, te veel roeiers op de eerste etage. De gevolgen: boten in de gangpaden van de loods en kleedkamervloeren volledig in beslag genomen door sporttassen. Eigenlijk is deze toestand verre van verwonderlijk. Het heeft te maken met het succes en de aantrekkingskracht van de enige studentenroeiclub in het Rotterdamse. Toen Skadi vijftig jaar geleden het huidige pand betrok, telde de vereniging 350 leden. Dat aantal liep op tot 879 anno nu.

Dus moet er wat gebeuren. Maar een extra verdieping of zoiets, zit er niet in. Het pand is bestempeld als gemeentelijke monument, want ‘speel-modernistisch’. Maar de Rotterdammers vonden een oplossing. “Naast ons gebouw ligt een stuk grond min of meer braak, daarop kunnen we een botenhuis van ruim 870 vierkante meter realiseren. Daarin komt straks de vloot. En daardoor kunnen we op de plek waar nu de wedstrijdboten liggen, de kleedkamers en onder meer een ergozaal maken’ legt bestuurslid Benjamin Quist uit. Hij is commissaris van het gebouw.

Quist verwacht binnen zes maanden een bouwvergunning in handen te hebben. Dan kan de nieuwe loods uit de grond worden gestampt. Vervolgens wordt de renovatie van het huidige gebouw aangepakt. “Dat doen we gefaseerd. Daardoor kunnen onze leden altijd blijven trainen”, aldus de Skadibestuurder. De kosten van de verbouwing worden opgehoest door onder andere de universiteit, de gemeente en de vereniging.