Samen een wedstrijdje roeien? Het kan, desnoods op 150 km afstand

Algemeen

Je plant als enthousiaste juniorencoaches wedstrijdjes voor de onervaren jeugd en dan gaat er volgens een coronastreep doorheen. In Brabant verzonnen ze er wat op. Op het water van de eigen club roeit men wat afstandjes, die worden geklokt. Als toetje wordt er nog een sprintje op de ergometer getrokken. Je zet de resultaten van de verschillende ploegen op een rijtje en je hebt een uitslag. Zo simpel kan het zijn. En de overheidsregels hoeven helemaal niet te worden overtreden.

“Als we junioren willen blijven inspireren en enthousiasmeren moeten we alleen maar positiviteit uitstralen, juist dit jaar. ‘We doen het dit jaar op deze manier, want dat is vet! We houden een RAT-race.’ Rowing Apart Together dekt helemaal wat we aan het doen zijn en ik vind het nog goed klinken ook”, zegt organisator Robert Richtersz van TOR en de Zuidelijke Roeibond.

De eerste editie was een succes. “De deelnemende jeugd vond het top, daar doen we het voor. Andere clubs kunnen een volgende keer meedoen. De eerst volgende keer is op 12 december”, aldus Robert Richtersz. Voor verdere informatie: de ZRB-4-en-site.

Zijn er elders in Nederland plannen voor het opzetten van een onlineroeiwedstrijd? Laat het de redactie ajb weten: info@NLroei.nl