Rotterdam vandaag: Kwartfinales onder 23 skiffeurs en herkansingen

Wedstrijden

Vanochtend vanaf 9.30 uur wordt de volgende ronde voor de WK onder de 23 jaar verroeid. Direct daarna volgen de herkansingen van de WK voor senioren.

Voor Nederland komen vrouwenskiffeuse Mieke Wilms (Njord) en lichte mannenskiffeur Lennart van Lierop (Skøll) ten strijde. Zij komen beide uit in de kwartfinale. Met een plaats in de top drie bemachtigen zij zich een startplaats in de volgende ronde.

Vanaf 10.50 is het de beurt aan de herkansers bij de senioren. Het kwartet uit Utrecht en Amsterdam in de vrouwen vier-zonder zal in ieder geval proberen niet laatste te worden, alleen de langzaamste ploeg haalt de finale niet. Datzelfde geldt voor lichte mannenskiffeur Bart Lukkes.

De lichte vrouwenskiff van Lisa Wörner moet in de top twee eindigen voor een plaats in de halve finale. Dit zou binnen haar mogelijkheden moeten liggen. De lichte mannendubbelvier krijgt de kans zich te plaatsen voor de eindstrijd. Zij zullen eerste of tweede moeten worden. Afgaand op de vierde tijd in de heats zal dat een pittige uitdaging worden.

 

De volgende Nederlanders starten vanochtend:

9.55 uur kwartfinale vrouwenskiff: Mieke Wilms (Njord)
10:45 uur kwartfinale lichte mannenskiff: Lennart van Lierop (Skøll)
10.50 uur herkansing vrouwen vier-zonder: Kyra de Vries (Orca), Annemarie Bernhard (Orca), Willeke Vossen (Triton) en Jocelyn Spruit (Okeanos)
11.10 uur herkansing lichte vrouwenskiff: Lisa Wörner (Nereus)
11.20 uur herkansing lichte mannenskiff: Bart Lukkes (Proteus)
11.40 uur herkansing lichte mannen dubbel-vier: Ward van Zeijl (Asopos), Sander van Dijk (Proteus), Berend Mortier (Nereus) en Just van der Endt (Gyas).