Olympische Spelen moeten voorlopig thuis worden voorbereid

Kort

Gisteren besloot het kabinet dat onder andere cafés, scholen, bordelen, maar ook sportclubs minstens drie weken dicht gaan. Waar verenigingen in de afgelopen dagen nog op een laag pitje draaiden, gaat vanaf vandaag de deur helemaal dicht. Dit alles om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

De bondsequipe zit deze dagen in een (denkbeeldige) achtbaan. In de aanloop naar de Olympische Spelen zijn inmiddels alle internationale wedstrijden van formaat geschrapt. De kwalificatiemogelijkheden voor de ploegen die nog geen Tokyoticket hebben, zijn in rook opgegaan. Want ook het olympisch kwalificatietoernooi is geschrapt. Dat is zuur voor de vrouwenacht, de tweezonders en de mannen die het in de lichte dubbeltwee wilden gaan proberen.

[su_quote]Steun NLroei, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Bosbaan
Technisch directeur Hessel Evertse en zijn managementteam zagen zich met alsmaar stringentere maatregelen van verschillende overheden geconfronteerd. Eerst schrapte de bond eigenhandig buitenlandse trainingskampen. Later probeerde men de Bosbaan trainbaar te houden voor de olympische roeiers en roeisters.

Huisarrest
Maar mede naar aanleiding van een decreet van NOCNSF is de bondsequipe veroordeeld tot een vorm van huisarrest. Maurits Hendriks, de sporttechnische baas van de bondskoepel noemt dat in een NOSinterview een rigoureus besluit om de trainingsomgevingen te sluiten. Op individuele basis wordt er nu getraind op ergometers en waar mogelijk in skiffs of tweezonders. Hoe lang dit zogeheten thuisscenario wordt gehanteerd is onbekend.

Email
“We roepen iedereen die deel uitmaakt van onze programma’s op om onder veilige condities voor zichzelf zoveel mogelijk de geprogrammeerde trainingsarbeid te blijven verrichten. Thuis en/of op het water. Neem hierbij de aanbevolen extra hygiëne- en ‘social distancing’ maatregelen in acht, en volg de richtlijnen van je vereniging of lokale autoriteiten”, mailde Evertse gisteren aan de bondsroeiers.