Ringvaart Regatta past preventief route aan

Kort

De Ringvaart Regatta zal er komende editie iets anders uitzien dan gebruikelijk. De wedstrijd zal op 3 juni niet meer finishen in Delft maar in Leiden. Dat maakte de organisatie gisteren bekend via haar website.

Hiermee speelt de organisatie van Laga alvast in op de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. Met het verplaatsen van de route – via een lus naar Alphen aan de Rijn en Woubrugge over de Wijde Aa terug naar Leiden – wordt voorkomen dat de wedstrijd via de sluis in Leidschendam gaat. Op die plek worden de boten door de organisatie overgetild en wordt een rustpauze gehouden.

1,5 meter
Het knooppunt zorgt jaarlijks voor een opstopping en dat is precies niet wat de organisatie graag wil. Om ervoor te zorgen dat buiten de boot 1,5 meter kan worden gegarandeerd leek het hen beter Leidschendam uit de wedstrijd te halen. Net als eerder de Varsity, die de datum verzette en een aanvraag deed als fieldlab-evenement, probeert de organisatie er zo alles aan te doen de wedstrijd uiteindelijk toch door te laten gaan.