In Maastricht gaan ze met fluoriserende hesjes roeien; niet uit protest maar voor de veiligheid

Kort

De roeiers van de Maastrichtse Watersport Club gaan oranje (fluoriserende) hesjes dragen. Deze maatregel is een gevolg van een onderzoek naar aanleiding van een ongeluk waarbij een skiffeuse bijna verdronk. Dit meldt de Limburger.nl.

Het was in de meimaand van dit jaar toen een roeister van de club in haar skiff werd overvaren door een vrachtschip. Ze kwam onder de boot terecht en moest onder het gevaarte door zwemmen om zich in veiligheid te brengen. Haar skiff was onherstelbaar beschadigd. „Het is met haar gelukkig goed afgelopen. Ze was erg geschrokken, maar is al snel weer gaan roeien. Ze is een geoefend roeister”, zei voorzitter Vos tegen de Limburger.nl

Scheiden
Door de zichtbaarheid te verbeteren, hoopt men nieuwe ongelukken te voorkomen. Verder wordt er gekeken naar het scheiden van de vaarwegen van de beroepsvaart en de pleziervaart. Veiligheidshalve traint de wedstrijdroeiende jeugd op de Zuid-Willemsvaart, bij Saurus. Toezichthouder Rijkswaterstaat ziet geen aanleiding om extra maatregelen te nemen om de veiligheid te vergroten. Het hele artikel staat hier.