Rienks verslaat Rienks

Terugblik

Toegegeven: de kop boven dit stukje heeft NLroei vaker gebruikt, maar gisteren bij de 137e Varsity dekte het weer de lading. De winnende boot van Nereus werd voorgeslagen door Rik Rienks. Bij Laga zat zijn broer Ralf op slag. Skøll bracht niet zo een sterke ploeg op het water als bij de vorige editie. Dus was het van tevoren duidelijk dat de Oude Vierfinale hoogstwaarschijnlijk zou gaan tussen de twee Rienksboten.

Laga startte het beste, maar kon Nereus niet van zich afschudden. Ongeveer halverwege namen de Amsterdammers de leiding over en bouwden de voorsprong – soepel roeiend – gestaag uit. Winnaar Rik Rienks was uiteraard blij, hij sprak van een degelijke race, maar dit was voor hem de laatste Varsity. “Ik ga nooit meer in een viermet’, lachte de oude zoon van Harriet van Ettekoven. Ralf Rienks had liever gewonnen, maar hij zocht niet naar excuses. “We hebben afgelopen dinsdag voor de eerste keer getraind. De wedstrijdafstand hebben we niet kunnen oefenen, maar niettemin vond ik het bij ons vrij goed gaan.” Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat de Varsity voor het laatst door Lagamannen werd gewonnen.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Hinder
De vrouwen van Laga zullen er dan extra op gebrand zijn om te winnen. Want dit jaar stonden ze bij de finale weer aan de wal. Laga was in de voorwedstrijd hinderlijk voor Triton, maar finishte ver voor de rest van het veld. De wedstrijdjury besloot Laga te diskwalificeren, waardoor de gehinderde Utrechters tweede werden en alsnog naar de eindstrijd promoveerden. Triton had volgens de jury ongehinderd de finale mogelijk wel kunnen halen.

Stekker
Lagaroeister Dieuwertje den Besten baalde als de bekende stekker. “Twee jaar geleden zijn we door het toedoen van Triton gezonken. Nu zijn wij heel hard gestraft, vind ik. Het is heel erg zonde voor het vrouwenroeien dat de finale door onze uitsluiting nauwelijks een spannende strijd werd.” En dat was inderdaad het geval. Skøll won onaangevochten nogal ruim van Nereus. “Wij hoorden pas aan de start dat Laga niet mee mocht doen. Dat scheelde inderdaad wel wat, vermoedelijk. In elk geval ging de finale bij ons goed”, aldus Skøllroeister Nika Vos.