Nereusvrouwen succesvol in Bled

Kort

Afgelopen weekeinde togen meer dan 50 Nereïden en nog wat ploegen van Laga en Euros naar Bled. Daar vond – buiten de door de WorldRowingfederatie georganiseerde toernooien – de eerste internationale roeiwedstrijd in coronatijd plaats. Een aantal vrouwenboten van Nereus pakte de winst.

“Logistiek was het een enorme uitdaging dit goed te laten verlopen. Onze wedstrijdcommissaris heeft er bijna een burn-out van opgelopen”, vertelt Nereuscoach Joeri Bruschinski lachend. “We waren via mail uitgenodigd en hebben toen gevraagd voor meer informatie. Maar tot op het laatste moment waren we bang dat de wedstrijden geannuleerd zouden worden. Dat was immers zo bij veel andere geplande (inter)nationale races. Gelukkig kon het uiteindelijk doorgaan en zijn we woensdag met veel auto’s die kant op gegaan.”

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Testen
De Nereus-roeiers hadden uiteindelijk een paar kleine mazzeltjes. “Via een meisje op Nereus die werkte bij een commercieel testbureau konden we coronatesten voor 30 euro per persoon afnemen. Ze zijn zelfs twee avonden op Nereus komen testen voor ons. Lang was het onduidelijk wat precies de vereisten waren voor terugkeer naar Nederland, maar op het laatste moment verviel de plicht van een PCR-test in Slovenië. Dat scheelde weer 100 euro. Ik denk dat we het per roeier op maximaal 300-400 euro hebben kunnen houden.”

Meer
Ook het regelen van een eigen appartement per ploeg zorgde voor genoeg geregel. “Maar het was het meer dan waard. Zeker onze eerstejaars ploegen wilden we iets bieden. Zij hebben echt geen enkele wedstrijd gehad en ze zijn ook niet welkom op de Varsity en de Holland Beker. Dit is tenminste iets. Daarbij is de baan op het meer van Bled prachtig met helderblauw water en met de start in het dorpje zelf. Het was voor iedereen een geweldige ervaring.”

Medailles
Het niveau bij deze Bled International Regatta was wisselend. De vrouwen developmentvier van Nereus won hun race en hetzelfde gold voor de eerstejaarsdames acht. Beide echter in velden met een beperkt aantal inschrijvingen. De mannenacht van Laga die uit zware middengroeproeiers bestond eindigde een keer als tweede en een keer als derde. De onder 23-acht van Oostenrijk en een nationale boot uit Hongarije waren sneller. “Er waren ook sommige boten uit de Zwitserse equipe en ook een paar sterke Duitsers.”

Uitslagen zijn hier te vinden.