Ribblessure speelt skifffavoriet Manson geen parten

Algemeen

De Nieuw-Zeelandse skiffeur Robbie Manson zegt over een paar weken zonder problemen aan de WK-start te verschijnen. De wereldrecordhouder en favoriet bij de mannenskiffeurs kampt met een blessure aan zijn rib, dat meldt de krant NZ Harald.

Manson wil een wereldtitel als juweel op een fabuleus roeiseizoen. Twee maal won hij een wereldbeker en hij verscherpte dit seizoen in Poznan het wereldrecord naar 6.30.74. Sinds die race heeft de sculler enige pijn, die sindsdien nooit helemaal verdween. “Het voelde alsof iets niet helemaal goed was”, zegt de Nieuw-Zeelander.

Fiets
Om zijn ribben te ontlasten heeft Manson de afgelopen weken op de fiets getraind en niet op het water. Voor Luzern was de zeventwintigjarige roeier ook al twee weken fietsend te vinden. “Vier of vijf dagen voor de wereldbeker stapte ik de boot weer in”, zegt hij tegen de krant.

Verrast
Manson hoopt voor de start van de WK nog drie weken in de boot te kunnen trainen. Door de fitness zou hij fit genoeg moeten zijn om mee te kunnen doen in Sarasota. “Ik heb mezelf zeker verrast”, zei hij over het afgelopen jaar. “Ik had het doel in de finale te komen en als het meezat een medaille te winnen.” Nu gaat de solist voor Tokyo 2020.