Pieter Rom Colthoff wint voor tweede keer PVP

Kort Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

Het was een goed weekeinde voor de familie Rom Colthoff. Waar vader Martijn in Turijn de Veteranen G categorie op zijn naam schreef, was zoon Pieter afgelopen zondag de beste allround-atleet-roeier bij de Paul Veenemans Prijs.

Het evenement, dat ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden roeier Paul Veenemans elk jaar door een andere vereniging wordt georganiseerd, vond dit keer plaats bij Daventria in Deventer en kende met 83 deelnemers een groter veld dan in voorgaande jaren. Ook deed er een aantal nationale subtoppers mee.

Tactiek
Rom Colthoff legde het fundament van zijn winst bij het zaterdag gehouden wielrennen en schaatsen, waarbij hij de volle punten pakte. Bij het hardlopen viel hij zondagochtend uit. “Dat was eigenlijk tactiek. Je mag uiteindelijk één sport wegstrepen en ik had niet verwacht dat ik het schaatsen op zaterdag zou winnen. Omdat ik meestal redelijk op ben na drie onderdelen en zag dat mijn grote concurrent Arnoud Greidanus vermoedelijk niet ging winnen, heb ik het lopen laten schieten,” aldus de winnaar.

Tijdwaarneming
De voormalige equiperoeier hoefde zodoende bij het roeien niet meer tot het uiterste gaan voor de winst en werd bij het afsluitende onderdeel uiteindelijk zesde bij. Volgens de Maasroeier klopte de tijdwaarneming van het laatste onderdeel echter niet. “Er werd in twee verschillende blokken geroeid en het lijkt alsof daar iets is mis gegaan. Een aantal van ons had een gps-horloge om die we konden het makkelijk controleren. Vermoedelijk is Arnoud alsnog tweede geworden in plaats van Sander van der Matten die nu op die plaats staat.”

Hardroeiers
Volgens de officiële uitslagen zou Van der Matten het roeien hebben gewonnen, wat opvallend is gezien ook de deelname van erkende hardroeiers als Ben van Brussel, Floris Loeffen en Rik Rienks, die nu langzamere tijden noteerden.

Media
TV Oost maakte een item van het evenement en de organisatie zorgde met een drone voor beelden van het roei-onderdeel inclusief keerboei. De uitslagen staan hier.

@NLroei, 15-11-2016