Corné de Koning voor de vierde maal wereldkampioen!

Wedstrijden

Met ruim 20 seconden voorsprong pakte de Zeeuw Corné de Koning zojuist voor de vierde achtereenvolgende keer de wereldtitel in de skiff. Hij hoefde niet tot het uiterste te gaan, en deed dat ook niet. Dit vast met het oog op zijn start in de mixeddubbel, een paralympisch nummer.

Martine Veldhuis ondernam in de kansloze baan zes een dappere poging en nam de leiding, maar gaande de race moest ze die positie afstaan en viel ze in de golven terug, terwijl haar tegenstanders in de luwte van de tribune afstand namen. Moegestreden strandde zij op de vierde plaats.

In de olympische bootklassen werden vanwege unfaire omstandigheden direct de beste geplaatste ploegen op de gunstigste boeien gelegd. Drie van de vier olympische NLboten die vandaag zijn gestart, bereikten de A-finale. En dat louter met eerste plaatsen. Wereldtitelkampioen Karolien Florijn etaleert niet een defensieve houding als het om haar titelprolongatie gaat. Ze ligt aanvallend op koers om nieuw goud te winnen en daarmee de titel zondag binnen te slepen. Florijn gaf haar belangrijkste tegenstander – regerend olympisch kampioen Emma Twigg niet de schijn van enige kans.

Imponerend
Simon van Dorp had vandaag een mooie oefening, hij lag niet de hele race voor, maar wel op de beslissende positie: de finish. Hij verkeert in een bloedvorm. Ook Broenink en Twellaar wonnen hun halve finale imponerend. Nika Vos en Lisa Scheenaard eindigden ėėn positie te laag voor de A-finale en stroomden door naar de B-finale. Dat is geen reden voor paniek, want als ze daarin geen laatste worden, is hun boot alsnog voor Parijs gekwalificeerd.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.