Ilse Paulis: ‘Alles ging volgens plan’

Achtergrond Kort Voorpagina Wedstrijden

Maaike Head en Ilse Paulis haalden vanmiddag met overmacht hun olympische ticket binnen. Ruim een uur na de finish is boegroeister Paulis alweer opvallend nuchter. “Ik ben niet eens zo euforisch. Ik was er zo van overtuigd dat we het gingen halen, dat ik het meer zie als iets dat nu afgevinkt is. Maar uiteraard gaat het vanavond goed gevierd worden.”

De Europese kampioenen van een kleine drie weken terug waren in hun race oppermachtig. Meteen vanuit de start werd de leiding gepakt, waarbij alleen Zwitserland nog enigszins kon volgen. Het thuisland moest dat uiteindelijk bekopen met een vijfde plaats. De Nederlandse lichte vrouwen daarentegen hadden op de finish maar liefst een kleine vijf seconden over op de nummer 2, Roemenië. “Alles ging volgens plan. We wilden vooral onze eigen race goed uitvoeren en dat is gelukt” zegt Paulis daarover.

Het duo was ook nog eens sneller dan de winnende zware vrouwen dubbeltwee van Tsjechië en zat van alle velden ook nog eens het dichtst tegen het wereldrecord aan. “Dat wist ik niet eens. Maar we hebben het vizier inderdaad vooral op Rio. Met deze prestaties ben ik benieuwd naar wat er nog meer in zit, want dit belooft veel goeds”, aldus Paulis.

©NLroei, 24-5-2016