Oxford met Siegelaar versus Nereus

Kort Voorbeschouwing Voorpagina Wedstrijden

Zondag 5 maart neemt een sterke acht van Nereus het op tegen de acht van Oxford met drievoudig olympiër Olivier Siegelaar aan boord. Deze sparsessie op de Thames is een zogeheten fixtures waarin Oxford en Cambridge oefenen. Zij kiezen daarbij voor sterke tegenstanders in aanloop naar de Boatrace van 2 april.

De krachtmeting kwam tot stand dankzij Siegelaar, die dit jaar zijn roeicarrière wil afsluiten met winst in de bekendste roeiwedstrijd ter wereld. “Nereus is voor ons een perfecte tegenstander. Ze zijn zeer sterk en hebben vorig jaar in Henley en tegen ons in de Holland Acht op de Hollandia ook hier flink naam gemaakt. Onze coach Sean Bowden vond het dan ook een uitstekend idee”, aldus Siegelaar.

Simon
Voor de winnaar van olympisch brons met de Holland Acht heeft de ontmoeting nog een persoonlijk tintje. Met Nereuscoach Diederik Simon heeft hij jarenlang samengewoond en is hij goed bevriend. “Dat maakt het natuurlijk extra leuk.” Simon liet tegenover NLroei weten dat de opstelling ongeveer gelijkwaardig zal zijn aan de acht die afgelopen seizoen in Henley roeide.

fixtures
Volgens Siegelaar staan er ook nog twee andere fixtures gepland. Aankomend wordt wordt gespard tegen een sterke acht van Oxford Brookes, die twee weken terug al de selectie van Cambridge versloeg. “Ons resultaat daar zal dus een goede indicatie zijn van de vorm die we hebben.” Een week nadat tegen Nereus is geroeid, wordt er op het Boatrace-parcours gevaren tegen Leander Club.

Selectie
Hoewel de officiële crew-announcement nog moet volgen, is de selectie van Oxford zo goed als rond. Afgelopen week werden daarvoor nog 5-kilometertesten op de ergometer gehouden, waarbij Siegelaar een gemiddelde van 1:32,5 per 500 meter trapte. Vooralsnog zit de voormalig roeier van Het Spaarne en Laga op positie 5.

©14-2-2017