Head First Race goed voor ruim 32.000 euro

Algemeen Kort Voorpagina

Zaterdag werd bij de vierde editie van de Head First Race op de Willem Alexanderbaan €32.447 opgehaald voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Naast vijftig roeiploegen deden ook ruim tachtig hardlopers mee aan het evenement. Ze renden vijf of tien kilometer rond de Rotterdamse roeibaan. Olympisch kampioen in de lichte dubbeltwee, Maaike Head, was niet geheel toevallig vanwege haar achternaam ambassadrice van de wedstrijd. Voor het goede doel verlootte ze een deel van haar olympische kleding.

Mixed
Head stapte met een aantal andere coryfeeën ook in de boot. Ze vormde een dubbelvier met olympiër Mitchel Steenman, haar vriend en voormalig toproeier Meindert Klem en voormalig Varsitywinnaar Jasper Tissen. Kersverse wereldkampioene onder 23 jaar in de lichte skiff, Marieke Keijser, roeide voor deze gelegenheid met haar coach Thomas Notermans in de dubbeltwee. Allen legden maar liefst acht kilometer af. Via een omrekenfactor werd Frank Verhulst tot de uiteindelijke winnaar uitgeroepen.

Taselaar
Voormalig toproeister Annick Taselaar – die binnenkort in de dubbeltwee met Keijser mee doet aan de Head of the Charles in Boston – maakte indruk door de tien kilometer hardlopen bij de vrouwen in een tijd van 47:16,17 minuten op haar naam te schrijven. Daarmee was ze ook sneller dan bijna alle mannen.

©NLroei, 20-10-2016