NLroei-verkiezingen: Wie is de beste roeister van 2017

Algemeen

Verschillende Nederlandse vrouwen hebben zich flink gemanifesteerd op internationale wateren. Bij wereldbekers en de WK is behoorlijk wat eremetaal in de wacht gesleept. Maar wie wordt gekozen tot NLroeifavoriet van 2017? De NLroeiredactie heeft er drie genomineerd.

 

Genomineerd voor ‘Beste roeister van 2017’

  • Inge Janssen; Begin december werd Inge Janssen gelauwerd als wereldroeister van 2017 vanwege haar constante prestaties dit jaar. Haar ploeg behaalde goud in Sarasota, maar ook op andere toernooien was de Utrechtse vaste podiumgast. In eigen land won ze de Ladies Trophy.
  • Nicole Beukers; Zij heeft internationaal nagenoeg hetzelfde curriculum vitae is ploeggenoot Janssen. Slechts één medaille minder werd gehaald. Bij de gouden WKrace bemande Beukers de slagpositie van de dubbelvier.
  • Marieke Keijser; De Rotterdamse roeide dit jaar onder de hoede van bondscoach Verdonkshot. Het resultaat is goud bij de SB-WK en zilver bij de WK voor alle leeftijden. Dat ze nog altijd goed in vorm is, liet zij bij de NKIR zien bij met een aangescherping van het LDSB-record.

 

Stemmen?

Dat kan op 3 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We sturen alle donateurs een stemlink. Ook doneren? Doe dat hier, het kan al vanaf 5 euro. Wij verslaan dan voor jou de successen van 2018.