Lennart van Lierop: Nederlands skiffkampioen

Algemeen

Vrijwel glad water, lichte tegenwind. Prachtige omstandigheden voor een NK. De strijd op het water is zo mogelijk nog mooier. In de mannentweezonder knokten Lars Lipman en Menno Bezema (Laga) lang met Luuk Adema en Ties Talsma van Gyas. Laga won, maar dat was geen gemakkelijk zege. Triton (Pieter van Veen/Eli Brouwer) werd achter dit geweld derde. Routinier Lennart van Lierop is de Nederlands skiffkampioen 2021. Hij domineerde de finale die louter uit skiffeurs van Skøll en Nereus bestond. Wietse Morreau van de Bordeauxroden werd tweede. Een ander talent, van de tomaatode club, kwam als derde over de finish. Zijn naam is Brecht van Kuijk.

Er gaat iets heel goed bij de junioren van de Hunze. Recent werd er al heel hard ge-ergometerd. Maar vandaag scoorden de Groningers een één-tweetje bij de NK op het Rotterdamse water. Lucas Keijzer werd Nederlands kampioen bij de jongens, gevolgd door zijn Hunzegenoot Tijn Lubbert. Edward den Beer Poortugael van Viking werd achter de Groningers derde.

Interviews, voorbeschouwingen, foto’s, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!