NLroei-verkiezingen: Wie is de beste roeier van 2017?

Algemeen

Na het bekendmaken van de genomineerden voor beste ploeg is het de beurt aan de individuele roeiers. Wie verdient de titel ‘Beste roeier van 2017’? De voorselectie door de NLroeiredactie luidt als volgt:

 

Genomineerd voor ‘Beste roeier van 2017’

 

  • Freek Robbers; hij is gevoelsroeier pur sang en daar heeft zijn ploeg vaker van mogen profiteren. Als slagman van de befaamde Nereus-acht behaalde hij wereldbekergoud. Als voorman van de wk-dubbelvier viel hij na een heftig finalegevecht net buiten de prijzen.
  • Olivier Siegelaar; de Delftse Siegelaar vertrok na zijn olympische Hollandachtavontuur naar Oxford voor zijn studie. In het Britse werd hij warm onthaald en dat leverde hem een plaats op in de winnende Boat Race-acht.
  • Corné de Koning; Pararoeier De Koning had een fenomenaal seizoen. Na een tegenslag in Rio heeft hij dit jaar alleen maar goud behaald op de internationale wateren. De Koning is wereldkampioen in zijn categorie en wereldrecordhouder op het water en op de ergometer.

 

Stemmen?

Dat kan op 3 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We sturen alle donateurs een link toe naar de stembus. Meteen doneren? Doe dat hier, het kan al vanaf 5 euro. Wij verslaan dan voor jou de successen van 2018.