NLroei-verkiezingen: Wat is de beste ploeg van 2017

Algemeen

Het jaar loopt teneinde, reden om terug te blikken. In zeven categorieën vragen we de NLroei-donateurs wie de favorieten worden. De redactie maakte een voorselectie. Stemgerechtigd zijn alleen NLoeidonateurs die na 1 september 2017 hebben gedoneerd. Nog geen donateur? Maak nu minimaal 5 euro over, dat kan hier.

 

Genomineerd in de categorie ‘Beste ploeg van 2017’

  • Nereus-acht; Diederik Simon coachte negen Nereïden naar op internationale wateren. Nadat de ploeg in Nederland meerdere malen de bondsacht het vuur aan de schenen legde, reisde de ploeg naar Belgrado voor de wereldbeker. Goud werd daar de sensationele buit. Voor zover bekend niet eerder vertoond door een verenigingsploeg.
  • Vrouwendubbelvier; Na olympisch zilver in 2016, was dit afgelopen jaar opnieuw het vlaggenschip van de Nederlandse vrouwenarmada. Het kroonjuweel is uiteraard de gouden medaille bij de wereldkampioenschappen. Op Europees niveau werd eerder in het jaar zilver in de wacht gesleept, net als bij de wereldbekerfinale in Luzern
  • Mannendubbelvier; De relatief jonge bemanning van de mannendubbelvier bevocht een finaleplaats bij de WK in Sarasota. Met een fenomenale race maakten de Hollanders het spannend, de quadrupel lag lang aan de leiding. Het podium lag binnen bereik, maar werd net niet gehaald. Eerder verbrak de ploeg in Poznan al het nationaal record.

 

Stemmen?

Dat kan op 3 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. Alle donateurs ontvangen op 3 januari een stembiljet in hun email.