NLroei eerstejaars: “Het was erg spannend zonder stuur”

Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

Hoewel de Koninklijke Holland Beker-wedstrijd geen deel uitmaakt van het eerstejaarsklassement, worden de zes best presterende eerstejaars ploegen van elk klassement jaarlijks uitgenodigd voor een directe krachtmeting op de zondagmiddag.

Bij de zware mannen kon Laga de overwinning binnen halen. De lichte vrouwen van Nereus gingen als eerste over de streep. Zowel bij de lichte mannen als bij de zware vrouwen trok Gyas aan het langste eind. De Groningse vereniging staat als enige bij alle klassementen in de top drie.

Lichte vrouwen
De lichte vrouwen startten dit weekend in de dubbelvierzonder, terwijl er bij klassementswedstrijden een stuurvrouw aan boord zit. Voor Nereus, die na Triton en Gyas derde in het klassement staat, pakte dat goed uit, vertelt Joëlle Zaal die de Nereusploeg samen met Jens Wagenaar coacht.

Trainingen
“Het was erg spannend zonder stuur. Afgelopen week hebben we al zonder stuurvrouw gevaren en dat ging goed. Die trainingen gaven de roeiers vertrouwen,” zegt Zaal. “Deze wijziging in nummer was erg leerzaam. Bovendien bood het ons een leuke opsteker voor de rest van het seizoen.” De ploeg staat vijf punten achter op de koploper.

Klassement
Er gloort dus nog een kans voor de winst in het klassement. “Het resultaat van dit weekeinde kan nét het vertrouwen geven dat nodig is,” blikt Zaal vooruit. “We hebben weliswaar een keer extra ingewogen dan de ploegen die dit weekend niet startten, maar dat geldt voor onze directe concurrenten ook. En wij hebben het beste resultaat behaald.”

©NLroei, 6-6-2016