Nieuwe Utrechtse roeivereniging Zuilen opgericht

Algemeen

Er is weer een nieuw initiatief voor een roeivereniging in Utrecht. Het roeiwater in de stad staat flink onder druk waardoor men zoekt naar alternatieven. Eén daarvan is de oprichting van roeivereniging Zuilen, men wil gaan roeien op de Vecht.

De club is opgezet door Cor Scheffers die eerder al roeivereniiging de Waal in Nijmegen startte en onlangs ook aan de wieg stond van de Veghelse vereniging De Meierij. Ook in het bestuur zit Bert Appeldoorn die jarenlang actief is bij Viking. Opvallend is dat er een eeuw geleden ook al in Zuilen aan de Vecht zou zijn geroeid. De grote machinefabriek Werkspoor dat er gevestigd was, richtte toen een allround sportvereniging op dat ook een roei-afdeling zou hebben gehad.

Rijnenburg
Met de oprichting van de club is de hoop dat het druk bevaren Merwedekanaal wat ontlast wordt. Op dit water roeien de drie grote clubs Viking, Orca en Triton. Vorig jaar werd ook al roeiclub Rijnenburg opgezet die wacht op de aanleg van een roeibaan in de gelijknamige polder. De rivier de Vecht leent zich met al haar bochten met name voor gestuurde toerboten. Vooralsnog heeft RV Zuilen drie C-vieren tot haar beschikking. Ze liggen bij de Scouting in Zuilen. Vlakbij aan de Vecht ligt ook Het Galjoen dat is verbonden aan instituut Nyenrode.