Buryak op dreef: ook record op 500 meter verbeterd

Algemeen

De snelste tijd op 500 meter ergometeren is gisteren aangescherpt bij de World Games naar 1:24,5. De Oekraïense roeister Olena Buryak schreef woensdag al het wereldrecord over twee kilometer op haar naam, nu wint ze haar tweede titel.

De Zweedse Cecilia Velin stond erop vandaag met winst terug te reizen. “Het was een zware race”, liet zij door Worldrowing.com optekenen. “Ik ging snel uit de startblokken en dat maakte de laatste tweehonderd meter enorm zwaar.” Juist de laatste honderd meter ging Buryak tot het maximale. “Ik besloot haar niet te laten winnen”, zei de Oekraïense.

Breken
Buryak hoopt een record neer te zetten dat niet snel gebroken zal worden. “Niet volgend jaar en misschien wel niet in de komende vijf jaar”, zei ze. Bij de mannen werd haar twaalf jaar oudere man en tevens inspirator, Pawel Shurmei, derde. Landgenoot Anton Bondarenko won de mannenrace. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

World Games
Indoorroeien is een van de sporten bij de World Games, dat dit jaar plaatsvindt in Wroclaw in Polen. Sinds 1981 is dit een internationaal toernooi met allerlei sporten die niet op het programma staan bij de Olympische Spelen. Net zoals de Spelen worden deze wedstrijden eens per vier jaar georganiseerd, altijd in het jaar na de zomerspelen.