Ergometerrecord verscherpt bij World Games

Kort

Het 2K-ergometerrecord van vrouwen is gisteren aangescherpt tot 6:22,8. De Oekraïense Olena Buryak deed dat bij de World Games. Zij verbeterde de snelst gemeten tijd met ruim tweeënhalve seconde naar beneden.

De World Games vinden plaats in de Poolse stad Wroclaw. Indoorroeien is een van de sporten. Het vorige wereldrecord was eveneens van Buryak. Zij schreef dit in 2015 op haar naam. De Oost-Europese wist dat ze in vorm was. Afgelopen week liet zij ook al de snelste tijd op de vijfhonderd meter noteren.

Niemand
Ze kwam om te winnen. Het is haar laatste jaar in de categorie 19 tot 29 jaar van de zware vrouwen. “Ik wilde een record vestigen dat niemand anders kan halen”, zei ze tegen Worldrowing. Bij de mannen werd de wedstrijd gewonnen door de nog onbekende Oliver Zeidler. De Duitser zette zes maanden geleden pas zijn eerste stappen in de roeisport. Zeidler is voormalig zwemmer en maakte tijdens zwemtrainingen al geregeld gebruik van de roeiergometer.

Lichtgewichten
Ook de lichtgewichtroeiers verschenen gisteren op de roeimachine. De mannenrace werd gewonnen door de Pool Artur Mikolajczewski. Bij de vrouwelijke equivalent trok de Oostenrijkse Anna Berger aan het langste eind.

Resultaten
De resultaten zijn hier te vinden. Vandaag zijn de mixedraces en de sprinters voor de vijfhonderd meter verschijnen ten tonele.