Nieuwbouw voor De Laak en Pelargos

Kort

De Haage roeiverenigingen De Laak en Pelargos willen samen een nieuw gebouw neerzetten. Dat moet gebeuren op dezelfde plek als waar De Laak nu huisvest. Via de aankoop van een aangrenzend perceel kan er groter en mooier gebouw ontstaan waar ook de studenten van Pelargos welkom zijn.

De nieuwbouw sluit aan op een door de gemeente geïnitieerde vernieuwing van de wijk Binckhorst rondom de huidige locatie van De Laak. Daar komt het nieuw aan te leggen Waterfrontpark: een langgerekte zone gericht op water en groen in combinatie met wonen. De nieuwe accommodatie met sporten sluit daar uitstekend op aan.

Samenwerken
Pelargos zat vanaf hun oprichting in 2002 ook al in hetzelfde pand als dat van De Laak, maar kreeg in 2009 een eigen loods nabij de Haagse Hogeschool. Inmiddels is de studentenvereniging weer zo gegroeid dat zij naar nieuwe huisvesting zochten, waar naast roeien ook geborreld kan worden. Dat kwam samen met de wens van De Laak, dat inmiddels ook al meer dan 50 jaar in het huidige pand zit.

Planning
Inmiddels is er in samenwerking met architectenbureau Kroner een ontwerp geschetst. Deze is nu ingediend bij de gemeente. Wanneer precies met de nieuwbouw begonnen kan worden, is nog niet bekend. Beide verenigingen zijn nog hard bezig voldoende geld in te zamelen.

Meer informatie over de plannen is hier te vinden.