Szeged: beide Belgische boten naar Parijs, Nederlandse A-finalisten 5e

Kort

Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang kwam vandaag niet verder dan een vijfde plaats, op 17 seconden van de Britten die werden opgejaagd door de sterke Roemenen. De oranje twee bleef wel in de buurt van de gebroeders Sinkovic die achter regerend wereldkampioen Zwitserland eindigden.

Esther van der Loos en Corné de Koning hadden een spannende race waarbij zij met drie andere ploegen om zilver en brons streden. De Britse boot was niet te beschieten, maar de rest van het veld was binnen het bereik van de Nederlanders. Richting de finish kwam het oranje duo wat tekort en kwam als vijfde over de finish.

Beide Belgische boten zijn erin geslaagd zich te kwalificeren. Lichte dubbelaars Niels van Zandweghe en Tibo Vyvey en skiffeur Tim Brys kunnen koers gaan zetten naar Parijs. Gelegenheidsskiffeur Pieter van Veen werd derde in de C-finale, Lucas Keijzer en Jelle Bakker kwam niet verder dan de zesde plaats in de B-finale. Lin van Aanholt en Vera Sneijders haalden er vandaag uit wat er maximaal in zat: zij wonnen in hun twee zonder de B-finale.

Alle uitslagen van Szeged zijn hier te vinden.