Nieuw-Zeelandse strijd Manson vs Drysdale laait weer op

Kort

Nadat Robert Manson – skiffwereldrecordhouder – met een vijfde plaats voor de tweede keer flink door het ijs zakte bij de wereldkampioenschappen, lijkt de onderlinge strijd tussen hem en tweevoudig olympisch kampioen Mahé Drysdale voor de olympische skiffplek nog niet gestreden. Nieuw-Zeelandse media speculeren er lustig op los over hoe dit verder zal gaan. Ondertussen is Mansons Facebookpagina plotseling verdwenen.

Steun NLroei.nl en NLroeiTV lees hier over onze plannen. Er is inmiddels ruim 3300 euro van de benodigde 15000 binnen. Help vandaag nog mee, dat kan hier. Bedankt!

Wat dit laatste ook mag inhouden en of Manson dit bewust heeft gedaan, is speculeren, maar opvallend is het wel na zo’n dramatisch WK. In Plovdiv eindigde Manson met zijn vijfde plek net als vorig jaar ver van het podium, terwijl hij twee maanden eerder nog oppermachtig was bij de laatste wereldbeker in Luzern. Hij won daar zelfs met lengtes voorsprong. Eerder dit jaar had hij in een onderling duel vrij gemakkelijk afgerekend met de inmiddels 39-jarige Drysdale. Ondanks zijn al hoge leeftijd en zijn twee olympische skifftitels wilde Drysdale toch nog een keer proberen Nieuw-Zeeland te vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen. Zijn missie voor Tokyo 2020 leek na afgelopen winter kansloos.

Druk
Tot vorige week, want waar Manson faalde, zette Drysdale een prestatie van wereldformaat neer. Hij werd na Luzern in de dubbelvier geplaatst, een ploeg die tot dan hooguit tot de subtop behoorde. Met Drysdale erin miste de boot in Bulgarije in een van de spannendste velden op een haar na een medaille en was daarmee de enige Nieuw-Zeelandse boot die het beter deed dan in Luzern. In Plovdiv werd openlijk gespeculeerd of dit misschien niet het einde kon zijn voor Manson zijn skiffaspiratie. Er zong al langer rond dat Manson niet tegen de druk bestand is, een suggestie die Drysdale maar al te graag naar voren zou willen brengen, zo werd gefluisterd in de persruimte. Wordt vervolgd.