Nereus verslaat bondsboot bij Basel Head

Uitslagen Wedstrijden

De mannenacht van Nereus heeft wederom voor een opmerkelijke prestatie gezorgd door bij de Baselhead op de tweede plaats te eindigen voor de ploeg van de roeibond, die bemand werd door roeiers uit de Holland Acht, Holland Vier en lichte vier-zonder. Alleen de Deutschland Achter bleek na 6,4 kilometer inclusief keerboei sneller dan beide Nederlandse ploegen.

Het octet dat afgelopen zomer olympisch zilver pakte ten koste van de Holland Acht was 38 seconden sneller dan de Amsterdammers. Het gat tussen Nereus en de roeibond was iets minder dan een halve minuut. Desondanks was slagroeier Freek Robbers kritisch over de race over de Rijn. “Het was een erg lastige wedstrijd door de enorm sterke stroming. Volgens onze coach Diederik Simon viel het resultaat wel een klein beetje tegen. We zaten net te ver achter de Duitsers. Wat wel leuk was dat we bij de keerboei drie seconden op hen waren ingelopen.”

Stuurman Tim van den Ende was tevreden. “Het had denk ik tien seconden harder gekund. Met deze ploeg wordt het langer dan twee kilometer vaak overleven. Maar het verschil met de bondsboot was verrassend groot.” Met de tweede plaats incasseerden de studenten ook nog eens een cheque van 1250 euro. Het evenement trok maar liefst honderd ploegen uit tien verschillende landen, waaronder ook een middengroep lichte acht van Laga en een veteranen mannen acht van De Hoop, welke zelfs amper langzamer was dan de ploeg uit Delft. Uitslagen en beelden van de race zijn hier te vinden.

1 thought on “Nereus verslaat bondsboot bij Basel Head

Comments are closed.