Nederlandse vrouwen scoren in Boston

Voorpagina Wedstrijden

De Nederlanders deden het niet onverdienstelijk bij de Head of the Charles in Boston (Verenigde Staten), de vrouwen dubbel-twee, dubbel-vier en lichte vrouwenacht pakten de winst.

Utrecht – Medio oktober is het tijd voor menig studentroeier om af te reizen naar de VS voor deze internationale race over 4800 meter. Met name voor Amerikaanse studenten is de Head of the Charles een iconische race.

De wedstrijd telt jaarlijks ongeveer 11.000 startende roeiers van over de hele wereld en een haast ongeëvenaarde hoeveelheid toeschouwers van ongeveer 300.000. De wedstrijd werd dit jaar voor de 51ste keer verroeid.

Winst
Drie Nederlandse ploegen wonnen. De eerste winst was er zaterdag in de dubbel-twee van Chantal Achterberg en Inge Janssen. Hiermee prolongeert Janssen haar titel in dit veld (Championship Doubles). De ‘bronzen’ dubbel-vier van de WK (Bouw, Janssen, Achterberg en Beukers) pakte op zondag de overwinning. De lichte vrouwenacht van R.V. Minerva was zondag ook de snelste.

Mannenacht
De trouwste afvaardiging uit Nederland is de mannenacht van R.V. Minerva. In het de ‘Collegiate eight’ (de een na hoogste divisie voor enkel studentenachten) zette de ploeg de negende tijd neer. Helaas voor de Nederlanders kregen zij een penalty van vijf seconden, waarmee ze als vijftiende huiswaarts keren.

Hurkmans
In de hoogste divisie mannenachten werd de boot van Berkley tweede. In deze acht kwam de Nederlandse Maarten Hurkmans uit. Afgelopen zomer haalde Hurkmans goud in de juniorenacht tijdens de WK voor junioren.

Kou
Deze editie werd gekenmerkt door kou op de Charles River. De temperatuur schommelde rond het vriespunt. Enkele ploegen waren daar onvoldoende tegen bestand. Toch besloot de organisatie de wedstrijd wel te laten doorgaan met een waarschuwing om gepaste kleding te dragen.

1 thought on “Nederlandse vrouwen scoren in Boston

Comments are closed.