Trompvrouwen schitteren in Hongarije, enkeling boycot Masters

Kort Wedstrijden

De Nederlandse veteranen die in de afgelopen week aan de Masters hebben deelgenomen, waren traditioneel succesvol. Vele blikken van groot formaat gingen mee terug naar Nederland. Cornelis Tromp bleek zelfs de beste presterende vrouwenclub te zijn. Vaste deelnemer Willem van Schelven ontbrak dit keer. Hij boycotte om politieke redenen het evenement dat dit jaar in Hongarije werd gehouden.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowdfunding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

De fanatieke roeiveteraan legt uit waarom. “De acties van het Hongaarse regiem Orbán lijken heel erg op de maatregelen van de bruine regiems in Duitsland en Oostenrijk in de jaren 1932-1939. Verschillen en overeenkomsten: toen waren de Joden en linkse mensen de dupe. Nu de vluchtelingen, vrijdenkers en intelligentsia. En Orbán heeft de Mastersorganisatie 600.000 euro subsidie gegeven. Zoals hij ook de media, voetbalclubs etc. op- en omkoopt”, aldus Van Schelven.

Trompvrouwen
Toch hebben er circa 3500 veteranen uit 52 landen aan het toernooi deelgenomen. De uitslagen van dit mega-evenement staan hier. Cornelis Tromp – waarvan NLroei zaterdag een foto van een winnende vrouwenploeg publiceerde – won de trofee voor de beste presterende vrouwenvereniging.